Könyvekről röviden

Lektűrökről melegben

2019/07/05. - írta: Klári Bodó

Ritkán olvasok könnyedebb irodalmat. Elég a napi sajtó meg a világjáró blogok a szükséges elmeélesítésre. Olyan meleg van hetek óra, hogy kitikkadtan vonszoltam magam a könyvtárba valami derűs olvasmányért.

Ezeket választottam:

Berkes Péter: Az öreg bánya titka. Új kiadás, kicsit megdolgozta a szerző a háborús bűnözők portréját, a történet azonban nagyon érdekes és izgalmas maradt. A hetvenes években gyerekfilm is készült a kalandregény minden kötelező elemét felhasználva. Szerettem újra olvasni.

Nicholas Sparks: Szerencsecsillag. Iraki háborús veterán akar megszabadulni nyomasztó emlékeitől, gyalog vág át Amerikán, megpróbálja megtalálni azt a szép lányt, akinek fényképét egy bombatölcsér mellett találta, és úgy őrizte, mint egy talizmánt a háborús kiküldetése végéig. Neki köszönheti, hogy életben maradt. Fordulatos történet, rokonszenves szereplők, kevés akadályt gördítő ellenség, hogy azért izgalmas is legyen...

Ken Follet: A Modigliani-botrány. A művészvilág és a gazdag műkereskedők valódi érdekeit és értékrendjét célba vevő krimi szakszerűen, színvonalra törekedve van megírva. Ha nagyon rosszmájú lennék, azt mondanám, egy intelligens robot rakta össze a történetet úgy, ahogy azt. kell.

Kihoztam még a könyvtárból Az idő rövid története, Hawking művét, nem olvasom olyan gyorsan, mint egy krimit, de legalább jót tesz, ha a nyári éjszakai égboltot fürkészem. Nem mindegy, miről ábrándozik egy öregasszony?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megse2.blog.hu/api/trackback/id/tr8014927116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása